Pravidelná kontrola bazénové vody je základem úspěchu pro každého majitele bazénu. K tomuto účelu Vám poslouží kvalitní a spolehlivý ph tester, díky kterému ihned zjistíte, v jakém stádiu se voda ve Vašem bazénu nachází. Hodnoty PH vody jsou jedním z velmi důležitých ukazatelů kvality vody, a proto je důležité tyto hodnoty pravidelně kontrolovat a udržovat ve správném rozmezí. Pokud se tyto hodnoty zvýší nebo naopak sníží, může dojít ke zhoršení kvality vody a to znamená, že by se Vám voda v bazénu mohla začít měnit v nevzhlednou bažinu, protože se v ní budou množit řasy nebo by mohlo dojít ke zrezivění kovových částí bazénu.

pod vodou

Bazénové testery jsou k dostání v několik různých variantách. Můžete si vybrat z tabletových, proužkových či kapkových. Také kromě toho, že z bazénového testeru zjistíte hodnoty PH, si můžete vybrat testery, které ukazují stav chloru, bromu či kyslíku, podle toho, který z přípravků používáte k ošetření bazénové vody. Ať už se rozhodnete pro kterýkoliv z těchto pomocníků, nezapomínejte, že nejdůležitější je pravidelnost kontroly a provádějte kontrolu alespoň jednou týdně, v případě větší zátěže bazénu nebo v případě velkých veder ji provádějte klidně i častěji, abyste předešli případným problémům způsobeným změnami ve vodě rychlým zásahem za pomocí správných přípravků bazénové chemie.

skok do vody

Kromě toho, že je důležité být dobře zásoben kvalitními a spolehlivými testery, se také již před začátkem koupací sezóny vybavte i všemi potřebnými přípravky bazénové chemie a nezapomínejte ani na pomocníky z řad bazénového příslušenství, kteří vám mohou péči o celé bazénové zařízení opravdu hodně usnadnit, ať si můžete bez starostí užívat koupání. Pokud je voda v bazénu správně a pravidelně ošetřována, můžete se jen radovat z koupání a ne si dělat starosti s kvalitou vody.