Pokud vymýšlíte dovolenou, která bude stát za to, ale nevíte, s kým byste na takovou dovolenou mohli jet, nabízí se jedno řešení. Můžete oslovit například kolegy z práce, zda by s vámi nejeli na nějakou dovolenou. Pokud mezi sebou máte dobré vztahy, rozhodně se jich můžete zkusit zeptat, zda by s vámi na nějakou tu dovolenou někam po České republice nezajeli. Je možné, že něco takového ocení a budou souhlasit.

Určitě se nebojte zeptat, pokud víte, že jste dobří přátelé a že by mohl být daný člověk nadšený. Bude na vás, kolik lidí oslovíte. Říká se, že čím více lidí, tím větší zábava, ale pokud víte, nebo máte pocit, že daný člověk by se příliš nebavil, pokud by bylo na takové dovolené více lidí, zvažte počet, který by se dal považovat za dostačující.

kolegiální ruce

Zkuste si s lidmi z práce sednout a pobavit se o něčem takovém. Jistě se najde někdo, kdo bude velmi rád za takový nápad a kdo bude pro takový plán všemi dvaceti.

Nejdůležitější je vybrat místo, které bude všem vyhovovat a také vhodný čas. Nejvhodnější čas je na začátku července, kdy to vychází tak, že jsou zde dva státní svátky, takže toho člověku v práci příliš mnoho neuteče. Jsou určitě i jiné možnosti, ale něco takového je rozhodně ideální.

dva kolegové

Jediné, co je opravdu potřeba udělat, je domluvit se, kolik by vás na takovou dovolenou jelo a jestli by byli daní lidé pro chatky nebo stany. Jsou lidé, které do stanu rozhodně nedostanete, ale jsou i tací, kteří by byli pro. Pokud byste došli k tomu, že někdo chce spát v chatce a někdo ve stanu, dají se najít takové kempy, kde by se dalo zvládnout obojí. Je ale potřeba hledat a domluvit něco takového včas, aby vám mohli chatky zarezervovat.

Určitě je dobré vyrazit alespoň na tři dny, abyste si všichni odpočinuli a společně zažili i něco, na co budete moct vzpomínat a to například v horších časech, které mohou a nemusí nastat. Člověk nikdy neví.